četvrtak, 11. prosinca 2014.

"Regent" torta


Za koru:
140 g. šećera
90 g. brašna,
6 jaja

Krema:
200 g. maslaca ili margarina (ja uvijek stavim manje)
170 g. čokolade
170 g. šećera
4 jaja

Priprema:

Izmiksajte žumanjke sa šećerom dok ne dobijete gustu smjesu, zatim brašno i prethodno izmiksan snijeg od bjelanjaka. Podijelite na 5 dijelova i pecite 5 kora. U međuvremenu pomiješajte jaja sa šećerom i dodajte razmekšanu ili oropljenu čokoladu. Sve to kuhajte na pari, dok se ne zgusne. U vruću smjesu dodajte maslac ili margarin. Mlakom kremom mažite kore, slažući ih jedna na drugu kako budete mazali kremu. Cijelu tortu prelijte ostatkom kreme od čokolade i ukrasite po želji. (Kreativas)

Nema komentara:

Objavi komentar