četvrtak, 11. prosinca 2014.

Žele-bombon torta


 
 

Kora:

9 jaja,
180 gr. šećera,
150 g. brašna,
50 g. kakaa, i malo praška za pecivo
Pravim tri kore posebno po 3 jaja ili možete jednu pa presjeći vodoravno na 3 dijela.

Krema:

2 kese gotove kreme od čokolade ili 400 g.
1 l hladne vode
200 g. žele bombona

 Priprema:

Na pari izmješajte jaja i šečer dok se masa ne zapjenuša, naraste i zgusne. Posudu stavite u hladnu vodu i miješajte dok se masa ne ohladi. Posebno izmiješajte brašno, kakao i prašak za pecivo, te dodajte jajima i pecite na 180 ¨C. Pečeno tijesto pospite šećerom. Trebate imati 3 kore. U izmiksanu gotvou kremu sitno ili krupno nasjeckajte žele bombona, pa premazujte kore, te na kraju ukrasite žele bombonama, a možete dodati naribanu čokoladu, sitno isjeckane bademe ili lješnjake. (Kreativas)

 

Nema komentara:

Objavi komentar