Čokolada nikada nije bila samo obična poslastica. Psiholozi tvrde da se od nje zaista može postati zavisan pa je vrlo teško ostati na preporučenim količinama poslastica.
Vreme pripreme: 75min Autor: Kuhinjica 0 20 parčadi
Sastojci
Kora
5
belanaca
150 g
šećera
100 g
mlevenih oraha
1 kašika
brašna
pola kesice praška za pecivo
Fil 1
5
žumanaca
1
jaje
120 g
šećera
150 g
margarina
100 g
celih pečenih lešnika
Fil 2
4
jaja
120 g
šećera
1 kašika
instant kafe
150 g
margarina
Glazura
100 g
čokolade za kuvanje
1 kašičica
ulja
Priprema:
Belanca umutiti u čvrst sneg. Postepeno uz stalno mućenje dodavati šećer i mutiti dok se ne rastopi. Dodati orahe, brašno i prašak za pecivo. Lagano varjačom promešati masu i razliti u kalup u obliku srca obložen pek papirom. Ispeći koru u zagrejanoj rerni na 180°C, oko 25 minuta. Dok se kora hladi pripremiti filove.
Prvi fil: u šerpi umutiti penasto žumanca, jaje i šećer. Zagrejati polako na grejnom telu dok se šećer ne rastopi i masa zgusne, a zatim je ohladiti. Umutiti penasto margarin, dodati krem i dobro izmiksirati. U krem staviti cele lešnike, promešati i premazati koru.
Drugi fil: umutiti penasto u šerpi žumanca i šećer. Zagrejati polako na grejnom telu dok se šećer ne rastopi i masa zgusne, dodati kafu, promešati i ohladiti krem. Belanca umutiti u čvrst sneg. Umutiti penasto margarin, dodati krem, sneg od belanaca i dobro izmiksirati.
Staviti krem od kafe preko prvog fila, preliti glazurom i ostaviti tortu u frižider da se stegne. Pre služenja sa torte skinuti kalup i ukrasiti celim polutkama oraha i rendanom čokoladom.
(kuhinjica.rs)
Nema komentara:
Objavi komentar