nedjelja, 7. prosinca 2014.

Rolovano bijelo meso


Sastojci:
  • 700 gr pilećeg belog mesa bez kože i kostiju
  • nekoliko svežih šampinjona ( stavite po želji ali nemojte preterati )
  • 200 gr sira trapista ili bilo kojeg tvrdog sira
  • 1 kašika suvog začina
  • aluminijumska folija
  • 1 kašika ulja

  • Priprema:
    Pileće belo meso iseći u šnicle, pa ih blago izlupati i na sto staviti aluminijumsku foliju pa ih poslagati u pravougaonik, lepo jednu pored druge.
    Pravougaonik je otprilike dimenzija 30 x 25 cm, treba da bude dovoljno širok i dugačak da bi se lepo uvio.
    Na uklopljeno belo meso poslažite sir i preko iseckane šampinjone, nemoje da ih sitnite baš previše, neka budu deblji listići.
    Uvijte u rolat pa uvijte u foliju koja je ispod.
    Dobro stegnite i zatvorite krajeve.
    Premažite pleh sa kašikom ulja pa stavite rolat da se peče na 200 stepeni 90 minuta, pa skonite foliju i zapecite još 10 – 15 minuta.
    Izvadite iz rerne, pa posle 10 minuta secite i servirajte.
    Prijatno.
(Domaći recepti)

Nema komentara:

Objavi komentar