Sastojci:
- 700 gr pilećeg belog mesa bez kože i kostiju
- nekoliko svežih šampinjona ( stavite po želji ali nemojte preterati )
- 200 gr sira trapista ili bilo kojeg tvrdog sira
- 1 kašika suvog začina
- aluminijumska folija
- 1 kašika ulja
- Priprema:Pileće belo meso iseći u šnicle, pa ih blago izlupati i na sto staviti aluminijumsku foliju pa ih poslagati u pravougaonik, lepo jednu pored druge.Pravougaonik je otprilike dimenzija 30 x 25 cm, treba da bude dovoljno širok i dugačak da bi se lepo uvio.Na uklopljeno belo meso poslažite sir i preko iseckane šampinjone, nemoje da ih sitnite baš previše, neka budu deblji listići.Uvijte u rolat pa uvijte u foliju koja je ispod.Dobro stegnite i zatvorite krajeve.Premažite pleh sa kašikom ulja pa stavite rolat da se peče na 200 stepeni 90 minuta, pa skonite foliju i zapecite još 10 – 15 minuta.Izvadite iz rerne, pa posle 10 minuta secite i servirajte.Prijatno.
Nema komentara:
Objavi komentar