Sastojci za koru:
- 300 g keksa
- 100 g čokolade za kuvanje
- 50 ml vrhnje za šlag
- 50 gr margarina
- prstohvat cimeta
- 200 gr krem sira
- 200 ml vrhnje za šlag
- 50 gr šećera u prahu
- 1 kašičica ekstrata od vanile
- 1 kesica želatina
- 200 gr krem sira
- 200 gr čokolade za kuvanje
- 50 g šećera
- 100 ml vrhnje za šlag
- 1 kesica želatina
Keksa sameljite ako niste kupili mljevene. Na vatri otopite vrhnje za šlag, margarin i čokoladu, pa toj smesi dodajte keks i cimet pa sve sjedinite.
Istresite smesu i rasporedite u kalup koji ste obložili, pa ostavite u frižider da se hladi dok pripremite krem.
Čokoladni krem – Otopite čokoladu sa vrhnjem za šlag. Ostavite da se ohladi.
Ulupajte krem sir sa šećerom u prahu pa dodajte ohladjenom kremu.
Želatin potopite sa 50ml vode da nabubri.
Zagrijte i otopite, nikako da provri pa istresite u prethodnu smjesu i dobro sjedinite.
Vanila krem – Ulupajte vrhnje za šlag da bude čvrsta, pa dodajte krem sir koji ste ulupali sa šećerom u prahu.
Na kraju dodajte vanilu
Rastopite želatin sa 50ml vode pa ga zagrijte, da se otopi i dodajte prethodnoj smjesi i dobro sjedinite.
Izvadite koru iz frižidera pa naspite bijeli krem, nemojte ravnomerno nego pravite brdašca.
Preko njega, izmedju brdašca sipajte čokoladni krem i šarajte viljuškom, naizmenično svuda.
Ostavite nekoliko sati u frižider, pa dekorišite po želji, a i ne mora. Isjecite i poslužite.
Mi vrh prugasti sa viljuškom da se stvori izgled, odlično.
(www.brzi.kolači.com)
Nema komentara:
Objavi komentar