ponedjeljak, 8. prosinca 2014.

Slatki recept

 
Potrebno:
Za kore:
600 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
200 g margarina
2 jaja
200 g šećera
6 kašika kisele pavlake.

Za fil:
400 g šećera
1 l mlijeka
200 g brašna
3 rebra čokolade
250 g margarina.

Priprema:
Sve sastojke za koru zajedno umijesite, da tijesto bude srednje tvrdo i masu podijelite na 4-5 loptica.
Svaku lopticu razvaljajte na tanko, veličine pleha i pecite u rerni na prevrnutom plehu. Pazite da tijesto ne porumeni, već da ostane svijetlo dok se peče.
Za fil upržite šećer i dodajte u mlijeko, pa kuhajte dok se karamel ne otopi. Brašno razmutite u malo mlijeka, koje ste prethodno odvojili, pa i njega ubacite u provrelo mlijeko.
Kada se fil zgusne, sklonite ga s vatre, dodajte čokoladu i margarin, pa sve dobro izjednačite i filujte kore. Zadnju koru pospite mljevenim orasima ili stavite glazuru od čokolade.
(source.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar