petak, 19. prosinca 2014.

Špagete sa vrhnjem i bijelim lukom




Sastojci:

250 g špageta,
100 ml vrhnja za kuhanje,
1l vode,
8 režnjeva bijelog luka,
3 supene kašike maslinovog ulja,
so, biber,
100 g naribanog parmezana,
3 grančice peršuna

Priprema:

 
U tavu stavite maslinovo ulje i kada se zagrije dodajte bijeli luk koji ste prethodno nasitno izrezali. Pržite dok luk ne postane kristalan, ali radite na tihoj vatri kako bi izbjegli mogućnost da posmeđi. Zatim, u tavu dodajte vrhnje za kuhanje, so i biber i povremeno miješajte dok masa ne postane gusta. U šerpu naspite vodu, posolite i dodajte kašiku ulja,. Kada voda prokuha dodajte špagete i kuhajte 5 minuta. Gotovu tjesteninu servirajte u tanjire, prelijte umakom, pospite sa naribanim parmezanom i ukrasite sa grančicom  peršuna.

Nema komentara:

Objavi komentar