nedjelja, 7. prosinca 2014.

Suhi keksići


Sastojci:
1 margarin (zvjezdin sa vanilijom)
5 kašika kajmaka (bolje domaći kajmak)
2-3 kašike ulja
3 jaja
6 malih šoljica za kafu šećera
brašno po želji
1 pecivo

Priprema:

Margarin, kajmak, ulje, jaja, šećer, brašno i pecivo pomiješati i napraviti smjesu kao za hurmašice da se može razviti fino. Tijesto treba da bude prhko i lomljivo. Zatim razvaljati na željenu debljinu i iskružiti kalupćićima(raznih oblika ili po vlastitoj želji oblikovati). Zatim staviti da se peče u u prethodnoj zagrijanoj pećnici na 200 ° dok ne dobije lijepu medenu boju.Uukrasiti možete po želji, ali evo kako ja to radim. 

Ukrašavanje:
Sa čokoladom.. čokoladu za kuhanje istopiti sa vrhnjem za kolače i umakati keksice cijele ili pola (sve po želji), možete posuti sa kokosom ali dok je čokolada topla.

Sa šećernim prelivom.. šećer u prahu zagrijati sa malo mlijeka dok se ne dobije gusta smjesa i to umakati dok je toplo, pa ukrasiti sa kokosom ili čokoladnim mrvicama po želji. 



Nema komentara:

Objavi komentar