nedjelja, 7. prosinca 2014.

Torta Sacher


Sastojci:
150 g šećera, 150 g maslaca, 200 g čokolade, 10 jaja, 150 g oštrog brašna, 300 g marmelade od marelice, malo limunove kiseline

Glazura:
250 g nariban čokolade za kuhanje, 120 g margarina za kolače

Priprema:
Od 10 jaja odvojite na jedno mjesto žumanjke a na drugo bjelanjke. Žumanjke izmiksajte a nakon toga im dodajte na lagahnoj vatri istopljene maslac i čokoladu. Nakon što ste to miksali 2 do 3 minute u smjesu počnite postepeno da dodaje brašno i snijeg od bjelanjaka. Nakon što ste sve to izmiješali smjesu sipajte u kalup. Koru pecite na temperaturi od oko 180*C otprilike pola sata. Nakon što je kora pečena prerežite je na dva dijela tako da dobijete dvije kore. Donji dio kore premažite ugrijanom marmeladom zajedno sa sokom od limuna. Postavite i drugu koru te istom smjesom premažite i nju.

Glazura:
Istopite margarin na laganoj vatri te njime prelijte izmrvljenu čokoladu za kuhanje. Sve to dobro miješajte sve dok ne dobijete glatku masu. Glazurom premažite tortu i ostavite da se sve to dobro ohladi.
(Recepti za kolače i torte)

Nema komentara:

Objavi komentar