utorak, 23. prosinca 2014.

Torta bez brašna



POTREBNO ZA KORE

 200 g mljevenih oraha,
200 g šećera,
10 bjelanaca,
kašika mljevenog keksa

ZA FIL
5 žumanaca,
200 g šećera,
1 l slatke pavlake,
100 ml mlijeka,
20 g želatina,
50 g čokolade za kuhanje,
200 g smrznutih malina

 PRIPREMA

 Umutite bjelanca sa šećerom, pa dodajte mljevene orahe i keks. Od smjese ispecite četiri kore na 220 stepeni. U zagrijano mlijeko uspite žumanca umućena sa šećerom, pa skuhajte žuti fil. U topao fil dodajte otopljeni želatin i dobro izmiješajte. Umutite pavlaku sa šećerom, pa četvrtinu odvojte za premazivanje torte, a ostatak sjedinite s ohlađenim žutim filom. Fil podjelite na tri dijela. Jedan dio stavite na stranu, drugi malinama obojte u roze, a u treći stavite otopljenu čokoladu. Na koru nanesite čokoladni fil, poklopite drugom korom, nanesite žuti fil, pa koru i na kraju roze fil i koru. Tortu dobro premažite pavlakom.

Nema komentara:

Objavi komentar