utorak, 16. prosinca 2014.

Ledeni brijeg


Sastojci: 

300g plazma keks
400ml mlijeko
300ml slatka pavlaka
2 kesice pudinga od vanile
8 kašika šećera
4 kašike  gustina
1 vanilin šećer
100g margarina
1 banana
2 žumanceta
200ml milijeka za umakanje
1 vanilin šećer

Priprema: 


Pomiješajte slatko  pavlaku i mleko, dodajte vanilin šećer, pa stavite da se kuva na pari.Kada se mlijeko dovro zagreje dodajte puding,prosejan gustin,šećer i žumance. Mešajte sve vrijeme da se ne bi napravile grudvice dok se ne zgusne.Kada j fil gotov  ostavite ga se strane da se ohldai.Bananani sitno  isjeckajte i umutite sa margarinom dok smesa ne postane penasta. Ohlađni fil  postepeno dodajte u margarin  i mutite na najvećoj brzini dok se sve lepo ne sjedini.Počinjete sa redanjem plazma keksa koji ste prethodno umakali u mlijeko  sa  vanilinim sećerom.na dnu uskog kalupa ide keks po duzini 4*4 pa fil ,zatim 3*4  pa fil ,onda 2*4 pa fil i na kraju se po dužini poređaju 4 keksa i nanese fil koji se svuda rasporedi.U suštini pravite oblik piramide. Tortu je najbolje ostaviti preko noci da odstaji , a pre suluženja je ukrasiti šlagom i rendanom belom   čokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar