utorak, 16. prosinca 2014.

Ambasador rolada

Tijesto:

7 jaja
150 gr. šećera
30 gr. pšeničnog brašna
150 cijelih oraha

Za kremu:
500 ml. mlijeka
200 gr. šećera u prahu 75 gr. pšeničnog oštrog brašna
250 gr. maslaca

Nadljev
3 banane
250 gr. žele bombona

Za posipanje: 100 gr. čoko mrvica.

Priprema:

Šećer zagrijavajt do zlatno-žute boj i umiješajte cijele orahe. Vruću smjesu istresti na pAPIR ZA PEČENJE, ohladite, a zatim maknite sa papira i sameljite. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg uješajte žumance po žumance pa lagano dodavajte u smjesu mljeven orahe sa karamelom i brašnom. Smjesu izlijte u plh obložen sa papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 C oko 15 min. Pečeni biskvit izavite na vlažnu kuhinjsku krpu i zarolajte u roladu. Šećer i brašno zazmutite u 100 ml  hladnog mlijeka i umiješajte u ostatak mlijeka koje ste zakipili i kuhajte nekoliko minuta. Kreu ohladite i umiješajte u izrezani maslac. Biskvit premažite sa pola kreme, pa pospite narezane žele bombone. Cijele banae rasporedite uz rub biskvita sa one strane sa koje ćete početi savijati rolat. Savijenu roladu izvana premažite preostalom kremom, te pospite čoko mrvicama.

P.S Babane namočite limunovim sokom da  ne
bi promijenile boju.

Nema komentara:

Objavi komentar