nedjelja, 14. prosinca 2014.

Toska kolač


Sastojci za tijesto 
6 bjelanjaca
150 gr. šećera
100 gr. maka
50 gr. kokosa
3 kašika brašna
prašak za pecivo
so

Za fil:
6 žumanjaca
6 kašika šećera
1 kesica vanilin pudinga
300 ml. mlijeka
250 gr. margarina

Još petit keks
200 gr. čokolade

Priprema: Miksajte bjelanjca u čvrsti snijeg pa dodajte šećer, pa dodajite postepno prvo mak, pa kokos i na kraju prašak za pecivo i brašno. Sipajte smjesu u pleh i pecite na 180 C oko 30 min. Ja koristim papir za pečenje efikasnije je.

Fil: Pomiješajte 6 žumanjaka i puding rastvorren u nekoliko kašika mlijka. Preostalo mlijeko staviti da provre pa zakuhati puding. Ostavite da se skrou ohladi ali povremeno mijeešajte da se ne uhvati kora. Itradite margarin pa odvojite jednu kašiku za glazuru, a ostatak dodajite ohlađenom filu i miješajte. Zatim redajte kora, fil pa red petiti keksa omekšanog u mlijeku, pa čokoladu koju ste prethodno otopili sa odvojenom kašikom margarina pa prelijte kolač, ostavite par sati u frižideru da se ohladi. 


Nema komentara:

Objavi komentar