srijeda, 10. prosinca 2014.

Turffle



Sastojci za 35 kuglica:
 200 ml slatkog vrhnja za šlag
200 g tamne čokolade
100 g bijele čokolade
pola žličice kardamoma
2 žličice kave u granulama
30 g maslaca
Malo kakaa i čokolade u prahu za valjanje trufflesa
 Slatko vrhnje stavite na laganu vatru i kuhajte do točke vrenja, pazite da ne zakuha.Tamnu i bijelu čokoladu usitnite nožem ili u multipraktiku, dodajte joj kavu i kardamom, pa preko komadića prelijte vruće vrhnje. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte maslac i umiješajte ga u smjesu od čokolade dok se skroz ne otopi. Smjesu stavite u hladnjak na 2 sata da se stisne. Radite kuglice (nešto manje od veličine oraha), svaku uvaljajte u kakao ili čokoladu u prahu i odmah pospremite u hladnjak da se dobro rashlade.

Nema komentara:

Objavi komentar