četvrtak, 15. siječnja 2015.

Arancini


Ovo je slatkiš kojemu jednostavno ne mogu odoljeti. Važno je samo da nabavite domaću naranču jer bez nje nema lijepih i zdravih arancina,
500 gr korice od naranče
500 grama šećera
2,5 vode dcl
  
Kad ocijedite naranču i kad sok popijete, ostane vam kora koju će te iskoristiti na najbolji mogući način. Očistite iznutra koru da vam ne ostane onih žilica od naranče i koru potopite u hladnu vodu otprilike od 5 do 6 dana. Vodu često mijenjajte jer tako izlazi gorčina iz kore. Izvadite koru iz vode, i narežite je na tanke prutiće, izvažite i u teču u koju stavite koru stavite isto toliko šećera i pola količine vode koliko ste stavili naranče.  Sve skupa kuhajte dok rub ne pobijeli, koru izvadite, uvaljajte u kristal šećer i ostavite da se osuši. Gotovo….

Nema komentara:

Objavi komentar