petak, 16. siječnja 2015.

Pohovana rolovana piletina


Sastojci

• 2 veća pileća filea

Nadev
• 100 g trapista
• 50 g feta sira
• 1 komadić svežeg đumbira
• 1 jaje
• biber
• so

Ostalo

• 1-2 jaja
• brašno
• ulje
• prozirna folija


Priprema
Pileći file iseći na osam tankih fileta. Istanjiti ih dodatno s kuhinjskim čekićem pa ih posoliti i pobiberiti. Za nadev dobro sjediniti izgnječen feta sir s razmućenim jajetom i sitno narendanim svežim đumbirom. Pobiberiti i eventualno posoliti po potrebi, pošto je feta sir već slan. Pileće šnicle staviti na providnu foliju pa premazati nadevom, prekriti tankim slojem rendanog trapista i urolati. Malo stisnuti da se meso i nadev što bolje spoje. Potom rolnice uvaljati u brašno pa u razmućeno jaje,  ponovo u brašno i pržiti u dubokom ulju dok ne dobiju svetlo smeđu boju.
Uz ovako pripremljenu rolovanu piletinu, najbolje je poslužiti rižoto sa povrćem. Posuti sve svežim sitno seckanim peršunovim listom.

Nema komentara:

Objavi komentar