utorak, 6. siječnja 2015.

Dvobojni Rolat


Sastojci
Za biskvit:

  • 8 jaja
  • 8 žlica šećera
  • 8 žlica brasna
  • 4 žlice mljevenih oraha
  • 2 žlice instant kakaa (zaslađenog)
  • na vrh noža praška za pecivo
Za nadjev:
  • 4 žlice glatkog brašna
  • 5 dl mlijeka
  • 6 žlica šećera
  • 25 dag margarina 2 vrećice vanilin šećera
Za ukrašavanje:
  • dio nadjeva
  • 5 dag čokolade za kuhanje
Priprema
Biskvit:

Odvojite bjelanjke od zumanjaka. Umutite zumanjke sa secerom u pjenastu smjesu. U njih postupno dodajte brasno i prasak za pecivo. Na kraju drvenom zlicom umijesajte snijeg od bjelanjaka. Podijelite na 2 dijela. U jedan dio umijesajte kakao i orahe, a drugi ostavite svijetao. Lim za pecenje oblozite papirom za pecenje. U lim izlijte svijetlu smjesu za biskvit, a preko nje i tamnu. Pecite 15-20 minuta na temperaturi od 180°C. Vruc biskvit iskrenite na vlazan kuhinjski ubrus. Odstranite papirza pecenje. Pomocu kuhinjskog ubrusa savijte u rolat. Ostavite neka se ohladi.

Nadjev:
Razmutite brasno i secer u 5 dl mlijeka. Stavite na stednjak na jaku temperaturu. Stalno mijesajte. Kad uzavri smanjite temperaturu. Kuhajte dok ne dobijete gustu kremu. Pazite da ne zagori. Ostavite sa strane neka se malo ohladi. Umutite omeksali margarin i vanilin secer i dodajte ga u mlaku smjesu od brasna, secera i mlijeka.

Izrada:
Stavite biskvit na odgovarajucu podlogu. S malo mlijeka namocite biskvit. Premazite ga nadjevom. Savijte biskvit u rolat.

Ukrasavanje:

Ukrasite ostatkom nadjeva i rastopljenom cokoladom za kuhanje.

Nema komentara:

Objavi komentar