utorak, 6. siječnja 2015.

Torta s borovnicama


Sastojci:

4 jaja,
200 g šećera u prahu,
200 g poluglatkog brašna,
0,1 L ulja,
0,1 L vode,
1 prašak za pecivo,
0,25 L šlaga,
1 učvršćivač za šlag,
400 g svježih, smrznutih ili borovnica iz kompota,
Nadjev:
3 jogurta,
5-6 žlica šećera u prahu,
1/2 vanilin šećera,
2 žlice kakaa,


Priprema:


Pjenasto umiješati žumanjke i šećer i uz stalno miješanje dodati vodu i ulje, lagano doadati brašno s praškom za pecivo i čvrsti snijeg od bjelanjaka. Tijesto staviti u namašćen i pobrašnjen oštrim brašnom kalup za torte i ispeći. Ohlađženo tijesto izrezati na tri kore. Dio borovnica pasirati i pomiješati sa cijelim borovnicama, malo borovnica odvojiti za ukrašavanje. Donju koru posipati voćem preko kojeg treba premazati bijeli nadjev, prekriti drugom korom ponovo složiti voće premazati tamnim nadjevom, prekriti trećom korom i tortu staviti u hladnjamk da se stvrdne. Prije serviranja ukrasiti šlagom tučenims učvršćivačem, i svježim ili voćem iz kompota.
Priprema nadjeva:
Sve jogurte miješati s 4 žlice šećera u pšrahu i vanilin šećerom i podijeliti na polovice . U jednu dodati kakao  i žlicu šećera a drugu ostviti bijelu.

Nema komentara:

Objavi komentar