Tijesto:
- 4 jaja
- 6 zlica brasna
- 6 zlica secera
- 2 zlice ulja
- 2 zlice mlake vode
- 1 dl mlijeka
- 5 zumanjaka
- 15 dag secera
- 1 vanilin secer
- 2 dag zelatine
- 6 dl slatkog vrhnja
Umutiti zumanjke sa secerom, uljem i vodom, te lagano umijesati brasno i snijeg od bjelanjaka. Peceni biskvit staviti na podlogu za posluzivanje torte, oko njega namjestiti prsten oblika zeljenog kalupa i uliti pripremljenu kremu. Ukrasiti tucenim slatkim vrhnjem.
Priprema:
Zelatinu namociti u mlako mlijeko i ostaviti da nabubri. zumanjke, secer i vanilin secer umutiti i kuhati na pari dok smjesa ne udvostruci volumen. U vruce dodati zelatinu. Smjesu hladiti i u ohladenu lagano umijesati tuceno slatko vrhnje.
Nema komentara:
Objavi komentar