ponedjeljak, 5. siječnja 2015.

Parfe kocke


Tijesto: 
  • 4 jaja
  • 6 zlica brasna
  • 6 zlica secera
  • 2 zlice ulja
  • 2 zlice mlake vode
Krema: 
  • 1 dl mlijeka
  • 5 zumanjaka
  • 15 dag secera
  • 1 vanilin secer
  • 2 dag zelatine
  • 6 dl slatkog vrhnja
Priprema: 
Umutiti zumanjke sa secerom, uljem i vodom, te lagano umijesati brasno i snijeg od bjelanjaka. Peceni biskvit staviti na podlogu za posluzivanje torte, oko njega namjestiti prsten oblika zeljenog kalupa i uliti pripremljenu kremu. Ukrasiti tucenim slatkim vrhnjem.
Priprema:
Zelatinu namociti u mlako mlijeko i ostaviti da nabubri. zumanjke, secer i vanilin secer umutiti i kuhati na pari dok smjesa ne udvostruci volumen. U vruce dodati zelatinu. Smjesu hladiti i u ohladenu lagano umijesati tuceno slatko vrhnje.

Nema komentara:

Objavi komentar