ponedjeljak, 5. siječnja 2015.

Ananas kolač


Tijesto: 


  • 5 jaja
  • 14 dag secera
  • 1 vanilin secer
  • 10 dag brasna
  • 1 prasak za pecivo
Krema: 
  • ananas iz konzerve
  • 4 zlice gustina
  • 3 zlice secera
  • 1 slag pjena za kremu
  • 1 slag pjena za
  • ukrasavanje
Priprema: 
Bjelanjke istuci u cvrst snijeg, polagano dodajuci secer, vanilin secer, zumanjke i brasno pomijesano s praskom za pecivo. Peceni kolac prerezati i premazati pripremljenom kremom.
Priprema:
Gustin i secer razmutiti s malo soka od ananasa. Preostali sok ukuhati i uliti razmuceni gustin, te stalno mijesajuci kuhati dok se ne zgusne. U ohladeno umijesati sitno sjeckani ananas i tucenu slag pjenu. Gotov kolac premazati jos jednom tucenom slag pjenom i ukrasiti.

Nema komentara:

Objavi komentar