utorak, 6. siječnja 2015.

Pohovana piletina


Sastojci:

Pileći fileti (po želji, a može i drugi dio pilećeg mesa)
Jaja, brašno, ulje
Mrvice hljeba
Parmezan i sol

Postupak:

Filete najprije oprati, a potom ih osušiti kuhinjskim papirom. Nakon toga ih posolite. Sljedeći korak jeste da ih dobro uvaljate u mrvice hljeba i narendani parmezan sir. Tek nakon toga ih pospete sa malo brašna. Nakon toga ih uvaljate u jaja i propržite ih na ulju zagrijanom na srednjoj varijanti tek toliko da fileti dobiju malo zlatne boje i da su uhvati korica. Potom ih posložite na kuhinjski papir da se ulje iscijedi. Sljedeći korak je da na neki način u tepsiju stavite ili rešetku ili neko pomagalo koje će odvojiti piletinu od površine tepsije, kako bi se ulje tokom pečenja dodatno iscijedilo. Kada posložite piletinu, pokrijte je alu folijom i pecite oko 40-45 minuta u dobro zagrijanoj pećnici. Čačkalicom provjeravati tokom pečenja, a nakon pečenja ostaviti da malo odstoji. Poslužite po želji.

(Namernice.ba)

Nema komentara:

Objavi komentar