srijeda, 7. siječnja 2015.

Pohovani oslić sa krompir salatom



Potrebno je:

800 gr fileta od oslića

Smjesa za pohovanje:

100 gr brašna
2 dcl piva
1/2  kašičice  kurkume u prahu
1/2 kašičice crvene mljevene paprike
so
mleveni biber
1/2 kašičice bijelog luka u prahu

Priprema:

Filete odlediti i dobro ocediti. Preliti ih sa sokom od 1/4 limuna i posoliti. Da stanu toliko dok ne napravimo smesu za pohovanje.
Umutiti 2 dcl piva, 100 gr brašna, so, mleveni biber, crvenu mlevenu papriku  i kurkumu u prahu. Smesa da je malo gušća nego za palačinke.
Filete prvo uvaljati u brašno pa u smesu i pržiti na zagrejanom ulju sa jedne i druge strane dok ne dobiju zlatno braon boju.
Staviti na papirni ubrus da upije suvišnu masnoću.

Nema komentara:

Objavi komentar