srijeda, 7. siječnja 2015.

Be my Cheesytine



5 jaja,žlica ulja, žlica vode, 250 gr šećera, 250 gr mljevenih badema, 100 gr brašna, 1 prašak za pecivo

KREMA

250 grm krem sira, 400 m slatko vrhnjau, čvršćivač za šlag 

KREMA 250 gr malina, 2 vrećice crvenog preljeva za torte, 2 dl soka od maline, 4 žlice šećera

PRIPREMA

Pomiješati bjelanjke sa šećerom, dodavati žumanjke, vodu i ulje te polako miješati i postepeno ddoavati brašno pomiješano sa praškom za pecivo i bademima. Peći biskvit dok blago ne porumeni. Za prvu kremu istući slatko vrhnje s učvršćivačem i dodati kremasti sir te, kad se biskvit ohladi, premazati ga s prvom kremom. Za drugu kremu maline staviti u posudu zajedno s 2 dl vode te u nju dodati preljev za torte pomiješan sa šećerom. Sve kratko prokuhati te, uz povremeno miješanje, ostaviti da se hladi. Kada je ohlađena, kremu prelijete preko ostatka torte i ostavite u hladnjaku, najbolje preko noći, da se dobro ohladi.

Nema komentara:

Objavi komentar