četvrtak, 15. siječnja 2015.

Savršena torta bez pečenja


Za tijesto
1 šalica sirovog badema
1 šalica svježeg ili sušenog sitno isjeckanog kokos- nezaslađenog
1/2 šalice datulja bez koštica
1/2 šalice kakao u praha
¼ žličice cimeta
Badem i datulje samljeti i sve pomiješati, sa malo kokosovog ulja i sojinog mlijeka.
Kokosova krema za punjenje
2 šalice  kremaste kokosove pulpe
5 banana
1/4 šalice kokosovog ulja
½ žličice arome vanilije
Pomiješajte sastojke u blenderu u kremu i staviti je u hladnjak
Velike čvrste jagode ili neko drugo voće narezati na poloa.
Čokoladni gornji sloj
1 šalica kremaste kokooves pulpe
3 žlice kokosovog ulje
½ šalice kakao praha
3 crne smokve
3-4 datulje bez koštica
½ žličice arome vanilije
¼ žličice cimeta
Sve staviti u blender dok smjesa ne postane gusta i glatka, dodavajući dovoljno kokosovog ulja.
Ukrasiti sa
1 šalica maline, borovnice, narezanih jagoda
1 žličica meda
malo lišća mente
Uzeti okrugli kalup. U njega utisnuti  smjesu za tijesto. Na nju poslagati jagode i preliti kremom. Na vrh ide čokoladna glazura. Sve se stavi u hladnjak dva sata, a kada se izvadi doda voće na vrh kao ukras.

Nema komentara:

Objavi komentar