Za primpremu vam je potrebno: 1,2 l gustog soka od jagode, 3 kesice pudinga od jagode, 1 kg posnog mlevenog keksa, 250 g margarina, 150 g šećera u prahu, 300 g zamrznutih jagoda, 3 kesice pudinga od karamele, 1 l vode, 2 kesice biljnog šlaga.
U 800 ml soka od jagode skuvajte puding i ohladite ga. Margarin umutite sa šećerom u prahu, pa polovinu sjedinite s pudingom i u to umešajte usitnjene jagode.
Puding od karamele skuvajte s vodom i, kada se ohladi, umešajte preostali umućen maslac.
Keks natopite preostalim sokom. U kalup za tortu stavite red natopljenog keksa, preko nanesite fil s jagodama i stavite da se malo stegne.
Potom preko fila nanesite drugi sloj keksa i sve premažite filom od karamela. Kao finalni korak, celu tortu premažite umućenim šlagom sa dodatkom soka od jagode.
Nema komentara:
Objavi komentar