subota, 7. veljače 2015.

Brza torta sa voćnom glazurom


Za okrugli kalup promjera 24 cm

Podloga od keksa: 
  • 240 g mljevenih keksa
  • 70 g maslaca
  • 1 žlica meda
  • malo cimeta
Krema:
  • 400 g svježeg sira
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 100 ml kiselog vrhnja
  • 70 g šećera (bolji je šećer u prahu)
Voćni preljev:
  • 500 g voća (npr. smrznuto ili svježe: šumsko voće, borovnice, maline, jagode...) 
  • 6 žlica šećera
  • 500 ml tekućine (vode ili nekog voćnog soka)
  • 30 g (4 ravne čajne žlice) gustina ili praha za puding od vanilije 

Kekse samljeti ili naribati na ribež ili dobro izdrobiti, pomiješati sa otopljenim maslacem, medom i cimetom.
Smjesu utisnuti na dno kalupa.
Sir, kiselo vrhnje i šećer dobro izmiješati. Slatko vrhnje izmiksati u šlag, spojiti sa smjesom sira i kiselog vrhnja, pa rasporediti po podlozi od keksa.
Par žlica tekućine za preljev pomiješati sa šećerom i gustinom da se dobije masa bez grudica. Ostatak staviti da zakuha, maknuti sa vatre, pa umiješati smjesu sa gustinom, miješati da postane glatko, pa vratiti na vatru miješajući još minutu dvije da se gustin skuha. Maknuti sa vatre pa umiješati voće. Ohlađeni preljev preliti na kremu i sve ohladiti u hladnjaku.

Nema komentara:

Objavi komentar