srijeda, 27. svibnja 2015.

Glog čuva srce i vitku liniju



Veliki broj recepata altrenativne medicine dolazi iz Kine, a uglavnom se radi o vrlo efektnim, biljnim mješavinama, koje pomažu u liječenju različitih bolesti.
Međutim, Kinezi iz mora ljekovitog bilja izdvajaju jednu koju koriste hiljdama godina unatrag i za koju vjeruju da je najljekovitija biljka na svijetu – glog.
Glog je vrlo rasprostanjena biljka u svijetu, ima ga na svim kontinentima, a davno je svoju primjenu pronašao u alternativnoj medicini. Odličan je antioksidans, sadrži kalij, natrij i kalcij. Osim toga, glog može sačuvati vaše srce, jer sprečava infarkt i čisti krvne žile od kolesterola i regulira visok tlak i aritmiju.
Doktor Vilmar Švabe (Willmar Schwabe) objavio je u svojoj knjizi recepata domaćih lijekova tinkturu od plodova gloga, koja je kasnije postala predmet istraživanja poznatih znanstvenika. Oni su utvrdili da je potpuno sigurno koristiti ovaj napitak, jer je zdrav, a ima odličan učinak čak i kod uznapredovalih stanja.
Preporuča se i neposredno nakon srčanog udara, jer povećava prokrvljenost krvnih žila i opskrbu stanica samog srca. Osim za liječenje srčanih oboljenja, glog se preporučuje i za smirenje, a odličan je izbor i ako patite od umora, lošeg sna, nervoze, zujanja u ušima.

Glog je i ženski saveznik, jer pomaže kod simptoma menopauze, a možete ga koristiti i za mršavljenje, jer izbacuje višak vode iz organizma i eliminira celulit.

Ovu ljekovitu biljku uopće ne morate kupovati – raste uz puteve, u šumama, na livadama, a lako ćete ga prepoznati po trnju i zvjezdastim listovima. Kora gloga skuplja se u proljeće, suši, a zatim koristi, dok plodove treba brati u jesen, kada dobiju crvenu boju, a listove u razdoblju od travnja do lipnja.

Recept za kapi od gloga:

Sastojci: 20 g sjeckanih listova i cvjetova gloga i 200 ml 70% alkohola.
Priprema. Listove i cvjetove gloga prelijte alkoholom i ostavite da stoji tri tjedna. Nakon toga, procijedite i pijte svaki dan po 20 kapi, otopljenih u čaši vode. Osim kao terapija za gore navedena zdravstvena stanja, ove kapi od gloga su i odlična prevencija bolestima!
Napomena: Glog se ne preporučuje trudnicama i dojiljama.

Nema komentara:

Objavi komentar