Biskvit:
10 dag margarina ili maslaca
1-2 jaja
20 dag šećera
2 dl mlijeka
25 dag brašna
1 prašak za pecivo
Nadljev:
1 smrznuta narandža
4 kašike marmelade od narandže
Glazura:
10 dag čokolade
3 kašike vode
3 kašike šećera
8 dag maslaca
Priprema
Pjenasto izmiješajte margarin, jaja i šećer, zatim dodajte mlijeko, brašno i prašak za pecivo. Pecite na 200 stepeni nekih 15-20 min. topli biskvit premažite nadljevom koji ste prethodno pripremili, pa kad se sve to ohladi prelijte čokoladnom glazurom.Nadljev pripremite na sledeći način. stavite 4 kašike marmelade, dodajte izribanu smrznutu narandžu i prokuhajte.
Glazura: rastopite čokoladu, šećer i vodu na pari i glatko promiješajte s margarinom u lisitćima.
P.S Možete staviti ispod biskvita jednu oblatnu radi čvrstoće i biskvit možete poprskati sa sokom od narandže ukoliko ga imate jer tada bude baš mehan i sočan.
Nema komentara:
Objavi komentar