četvrtak, 11. prosinca 2014.

Begova čorba


 Potrebno:

500 gr. kokošijeg mesa
200 gr. mrkve
celer, peršun,
50 gr. bamije (koristim zamrznutu „Ledo“)
2 dl pavlake
1 žumanjca
50 gr. brašna
sok od limuna i so

 Priprema:

Kokošije meso, mrkvu, peršun i celer stavite da se kuha, uz dodatak soli. Kada je meso kuhano, izvadite ga iz posude, a supu procjedite u drugu posudu. Povrće i meso isjecite na kockice, zatim stavite u posudu. U šerpu stavite maslac, zagrijte ga, dodajte brašno, propržite, zalijte supom u kojoj je kuhalo kokošije meso i kuhajte oko 10-ak min. Zatim dodajte meso i povrće koje smo pripremili pa neka sve zajedno prokuha, zatim dodajte bamiju koju smoo prethodno skuhali u vodi s limunovim sokom. razmutite žumanjak s kajmakom pa dodajite čorbi ili prilikom serviranja uz to sve dodajte malo limunovog soka i maslaca, pa pobiberite.

Nema komentara:

Objavi komentar