500 gr. kokošijeg mesa
200 gr. mrkveceler, peršun,
50 gr. bamije (koristim zamrznutu „Ledo“)
2 dl pavlake
1 žumanjca
50 gr. brašna
sok od limuna i so
Kokošije meso, mrkvu, peršun i celer stavite da se kuha, uz dodatak
soli. Kada je meso kuhano, izvadite ga iz posude, a supu procjedite u drugu
posudu. Povrće i meso isjecite na kockice, zatim stavite u posudu. U šerpu
stavite maslac, zagrijte ga, dodajte brašno, propržite, zalijte supom u kojoj
je kuhalo kokošije meso i kuhajte oko 10-ak min. Zatim dodajte meso i povrće
koje smo pripremili pa neka sve zajedno prokuha, zatim dodajte bamiju koju smoo
prethodno skuhali u vodi s limunovim sokom. razmutite žumanjak s kajmakom pa
dodajite čorbi ili prilikom serviranja uz to sve dodajte malo limunovog soka i
maslaca, pa pobiberite.
Nema komentara:
Objavi komentar