srijeda, 17. prosinca 2014.

Čokoladna panakota


Sastojci:
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 2,5 dl mlijeka
  • 2,5 dl slatke pavlake
  • 5 žumanjaka
  • 120 g šećera
  • 1 kašika gustina
  • 1 kesica želatina u prahu
  • 4 kašike vode
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi sjediniti izlomljenu čokoladu za kuhanje, mlijeko i slatku pavlaku. Kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne dobije fina kompaktna smjesa.
2. Posebno sjediniti žumanjke, šećer i gustin te mutiti mikserom da se dobije svijetložuti krem.
3. Želatin preliti sa 4 kašike hladne vode i ostaviti da nabubri.
4. Zatim sjediniti fil od čokolade s filom od žumanjaka, dodati želatin i ostaviti na umjerenoj temperaturi da proključa. Potom uz neprestano miješanje kuhati još 2 min.
5. Odgovarajuće kalupe pokvasiti hladnom vodom i sipati u njih pripremljeni čokoladni fil. Ostaviti u frižideru da se stegne.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Nema komentara:

Objavi komentar