Za koru:
Fil I
- 12 jaja
- 12 kašika šećera
- 12 kašika prezle
- 12 kašika oraha
Fil II:
- 1l mleka
- 8 kašika šećera
- 4 štangle čokolade
- 1 margarin
Potrebno je još oko 600gr jafa keksaKora: Umutiti 7 bjelanaca,dodati šećer pa zumanjca. Dodati 7 kašika prezla i 7 kašika oraha. Izmešati kašikom pa ispeći.Ispeći još jednu koru i obe preseći po pola. (Ja pravim 4 kore po 3 jaja)Fil I: U mlijeko zakuhati brašno i šećer pa ohladiti. Tome dodati jedan pjenasto izmiksiran margarinFil II: Vodu,šećer,čokoladu i orahe skuhati pa ohladiti. Dodati izmiksiran margarin.Filovanje: Kora,fil I,jafa,fil I,kora,fil II,kora fil I,jafa,fil I,kora. Sa ostatkom fila premazati cijelu tortu.
- 1dl vode
- 200gr šećera
- 4 štangle čokolade
- 200gr oraha
- 1 margarin
četvrtak, 11. prosinca 2014.
Jaffa torta
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar