četvrtak, 11. prosinca 2014.

Jaffa torta


Za koru:
  • 12 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika prezle
  • 12 kašika oraha
Fil I
  • 1l mleka
  • 8 kašika šećera
  • 4 štangle čokolade
  • 1 margarin
Fil II:
  • 1dl vode
  • 200gr šećera
  • 4 štangle čokolade
  • 200gr oraha
  • 1 margarin
Potrebno je još oko 600gr jafa keksaKora: Umutiti 7 bjelanaca,dodati šećer pa zumanjca. Dodati 7 kašika prezla i 7 kašika oraha. Izmešati kašikom pa ispeći.Ispeći još jednu koru i obe preseći po pola. (Ja pravim 4 kore po 3 jaja)Fil I: U mlijeko zakuhati brašno i šećer pa ohladiti. Tome dodati jedan pjenasto izmiksiran margarinFil II: Vodu,šećer,čokoladu i orahe skuhati pa ohladiti. Dodati izmiksiran margarin.Filovanje: Kora,fil I,jafa,fil I,kora,fil II,kora fil I,jafa,fil I,kora. Sa ostatkom fila premazati cijelu tortu.

Nema komentara:

Objavi komentar