Sastojci:
- 3 okrugle biskvitne kore (ili ih ispecite)
- 3 pudinga od vanilije
- 1 l mlijeka
- 1 margarin
- 150 g šećera u prahu
- 7 kašika šećera
- 300 g zamrznutih jagoda
- 4 kašika šećera
- 3 dl vode
- 4 vrhom pune kašike gustina
Priprema:
Prah za puding pomiješati sa 7 kašika šećera i otprilike 1,5 dl mlijeka pa ukuhati u preostalo kipuće mlijeko. Prohladiti uz stalno miješanje kako se ne bi stvorila korica.
Margarin izraditi mikserom sa šećerom u prahu pa sjediniti sa ohlađenim pudingom.Mnogo lakše ćete masu sjediniti ako puding ne bude baš potpuno hladan.
Za kremu od jagoda: jagode kuhati sa vodom i šećerom otprilike 7-8 minuta, potom ih u istoj posudi zgnječiti pa ukuhati gustin pomiješan sa 10-tak kašika vode. Kuhati 5 minuta dok se krema lijepo ne ujednači bojom i konzistencijom, zatim ohladiti.
Na pladanj za torte staviti gotovu biskvitnu koru, malo ju posuti mlijekom i premazati žutom kremom. Staviti drugu koru, potom premazati kremom od jagoda , poklopiti posljednom korom , premazati ostatkom kreme.
Dobro ohladiti prije posluživanja. Dodati na svaki desertni tanjir malo šlaga u spreju i kremasta poslastica je gotova! (kuharski recepti)
Nema komentara:
Objavi komentar