ponedjeljak, 15. prosinca 2014.

Domino kocke


 
Sastojci
                                                                            
200 gr meda, 50 g šećera, 1 vanilin šećer,  2 ravne žličice začina za medenjake , 1 jaje, 100 gr. oljuštenih mljevenih orah, 250 gr. brašna, 2 kašike kvasca ili praska za pecivo.                                                      
Nadljev:
  •  200 g  kiselkastoga pekmeza ili marmelade od marelica
  •  200 g marcipana I 100 gr. šećera u prahu.                                                   
  •                                                                     Za preljev
  • 250 g. tamne čokolade
  •  75 g biljne masnoće
  •  40 g. bijele čokolade
Priprema:
 
Za tijesto med, šečer i vanilin šečer otopite na slaboj vatri i ostavite da se ohladi. U  smjesu umješajte jaje, začine i bademe. Brašno i prašak za pecivo/licitarski kvasac prosijte i umiješajte 2/3 u smjesu. Ostatak brašna istresite na radnu površinu i zamijesite tijesto; bude dosta ljepljivo.Iskrojite papir 20x30 cm i razvaljajte tijesto valjkom smjesu na tu dimenziju. Posipajte lagano brašnom da se ne lijepi. Pecite na 180°C  oko 20 min. Ohlađeno tijesto prerežite popola i obje polovice premažite pekmezom/marmeladom. Marcipan umijesite sa šečerom i razvaljajte 20x30 cm te položite na donji dio tijesta. Prekrijte gornjom polovicom i stavite na hladno. Na pari otopite čokoladu i biljnu mast, prohladite. Ploču narežite na pravokutnike cca 1,5x2 cm te čokoladirajte sa pripremljenim preljevom. Ohlađene ukrasite točkicama od bijele čokolade. (Coolinarika)

Nema komentara:

Objavi komentar