Sastojci
200 gr meda, 50 g šećera, 1 vanilin šećer, 2 ravne žličice začina za medenjake , 1 jaje, 100 gr. oljuštenih mljevenih orah, 250 gr. brašna, 2 kašike kvasca ili praska za pecivo.
Nadljev:
- 200 g kiselkastoga pekmeza ili marmelade od marelica
- 200 g marcipana I 100 gr. šećera u prahu.
- Za preljev
- 250 g. tamne čokolade
- 75 g biljne masnoće
- 40 g. bijele čokolade
Priprema:
Za tijesto med, šečer i vanilin šečer otopite na slaboj vatri i ostavite da se ohladi. U smjesu umješajte jaje, začine i bademe. Brašno i prašak za pecivo/licitarski kvasac prosijte i umiješajte 2/3 u smjesu. Ostatak brašna istresite na radnu površinu i zamijesite tijesto; bude dosta ljepljivo.Iskrojite papir 20x30 cm i razvaljajte tijesto valjkom smjesu na tu dimenziju. Posipajte lagano brašnom da se ne lijepi. Pecite na 180°C oko 20 min. Ohlađeno tijesto prerežite popola i obje
polovice premažite pekmezom/marmeladom. Marcipan umijesite sa šečerom i razvaljajte 20x30 cm te položite na donji dio tijesta. Prekrijte gornjom polovicom i stavite na hladno. Na pari otopite čokoladu i biljnu mast, prohladite. Ploču narežite na pravokutnike cca 1,5x2 cm te čokoladirajte sa pripremljenim preljevom. Ohlađene ukrasite točkicama od bijele čokolade. (Coolinarika)
Nema komentara:
Objavi komentar