petak, 26. prosinca 2014.

Jagode



Sastojci: 

250 gmlevenih oljuštenih badema
125 gprah šećera
sok od pola limuna
kapiekstrata jagode
Sve ove sastojke izmešati i oblikovati jagodice.
2
Gotove jagodice uvaljati u krupniji kristal šećer i ostaviti ih preko noći da se osuše.
3
Osušene jagode proveriti da li vam nisu izgubile malo oblik na strani na kojoj su ležale, ako jesu, oblikovati ih ponovo, tj samo ih doterati prstima na toj strani.
4
Staviti ih u kutiju i zatvoriti i čuvati na hladnom i suvom mestu.
5
Jagodice možete ukrasiti sa peteljkama napravljene od žele bonbona ili marcipana
6
Od ove smese trebate dobiti oko 30 do 35 jagodica, u zavisnosti koliko velike ih pravite i ovo vam je posna verzija jagodica.
7
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar