POTREBNO:
2 praziluka, 2 velike mrkve, 6 kašika putera, 6 šoljica pileće supe, 5 barenih krompira, 1 kašika sveže mljevene mirođije, so, biber, 1 lovorov list, 400 gr pečuraka, četvrtina šoljice brašna, 1 šoljica slatke pavlake
PRIPREMA:
Sipajte 3 kašike putera u šerpu, dodjate isjeckanu mrkvu i praziluk i kuhajte 5 minuta. Dodajte supu, krompire, mirođiju, so, biber i lovor. Smanjite temperaturu, pokrijte poklopcem i kuhajte još 15 minuta. U međuvremnu, u velikom tiganju, sipajte preostele 3 kašike putera i propržite pečurke. Izvadite lovorov list i sipajte pečurke smhesu koju ste skuhali u drugoj šerpi. Umaloj šerpici, pomješajte brašno i pavlaku i kuhajte dok se ne zgusne. Pomješajte sve u jednu šerpu i jelo je gotovo.
Nema komentara:
Objavi komentar