ponedjeljak, 15. prosinca 2014.

Piletina na francuski način

 
 
2 pileća batka sa karabatkom
4 pileća krilca
4 dl vode
1 kašika mešavine začina
2 lovorova lista
1 kašika crvene mlevene paprike
1 kašika brašna
3 čena belog luka
2 žumanceta
1 kisela pavlaka
za prženje ulje
po ukusu so i mleveni crni biber
 
Batkove, karabatkove i krila pouljite, posolite, pobiberite i pospite alevom paprikom. Ostavite 10 minuta da odstoji. Zatim meso propržite u dubljoj tavi na malo ulja. Kada porumeni poredajte u pouljenu vatrostalnu posudu. Posebno skuhajte 4 dl vode, 1 kašiku začina i 2 lovorova lista. Zatim u ulju gdje se meso peklo dodajte 1 kašiku brašna i 3 čena sitno seckanog belog luka, kratko propržite. Pripremljenu tečnost sipajte preko mesa i pecite na 200 stepeni dok meso ne omekša. Kada je gotovo pomiješajte žumanca i kiselu pavlaku pa prelijte preko pečenog mesa, vratite u rernu dok ne porumeni.
Služite uz kuhani pirinač i kukuruz šećerac

Nema komentara:

Objavi komentar