četvrtak, 18. prosinca 2014.

Ražnjići s janjetinom



Sastojci:
800 g mlade janjetine bez kosti,
200 ml maslinovog ulja,
3 kašike limunovog soka,
1 kašika ribane korice limuna,
4 češnja bijelog luka,
1 kašika sjeckanog peršuna,
1 čajna kašika kima,
1 kašika svježe sjeckane mente, so, biber, začin od povrća

Priprema: Maslinovo ulje pomiješajte s limunovim sokom, koricom limuna, narezanim bijelim lukom, kimom, mentom i začinom od povrća. Posolite i pobiberite. Sve zajedno usitnite u električnoj sjeckalici. Ovom marinadom prelijte janjetinu narezanu na kockice i pokrivenu ostavite stajati na sobnoj temperaturi oko 2 sata. Na svaki drveni štapić za ražnjiće nabodite 3-4 kocke marinirane janjetine. Rešetke za roštilj premažite uljem i dobro zagrijte te ispecite ražnjiće. Poslužite uz sezonsku salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar