ponedjeljak, 8. prosinca 2014.

Rolada od mljevenog mesa

Jako ukusna rolada, a priprema se na sledeći način.

500 gr. mljevenog mesa pomiješati sa malo griza i 1-2 jaja i začinima, zatim na foliji razvaljajte do željene debljine (ja preporučujem da bude tanje i da pravite manje roladice). Na tako razvaljanu roladu dodajte suhog mesa, sira (ja koristim za sve edamer) i onda uvaljati sve to kao na slici. Roladu urolajte u foliju i stavite u tepsiju koju ste zagrijali zajedno sa vodom i neka se polako tako krčka malo duži period, povremeno otklanjajte dio folije da vidite je li rolada pečena, zadnjih 5 minuta skinite foliju istresite vodu nauljite tepsiju i stavite da rolada se malo zapeče i dobije finu boju u rerni.
Servirajte uz bilo koji prilog, ja najčešće pravim uz ovo rusku ili francusku salatu bude fantastično.

U roladu možete dodati i kuhana jaja, šunku itd.

Nema komentara:

Objavi komentar