- 1
Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću slanu vodu i blanširajte nekoliko minuta, a zatim odmah stavite u hladnu vodu da se ohlade.
- 2
Sadržaj vrećice Fanta promiješajte sa 100ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta.
- 3
U zdjelu stavite meso, rižu, papriku i rajčicu narezanu na male kockice, origano i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
- 4
Listovima kupusa odstranite zadebljale dijelove, na svaki stavite dio nadjeva i savijte u sarme. Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju.
- 5
Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno prikladne posude, na njih kružno posložite sarme, a zatim ih zalijte vodom da prekrije sadržaj.
- 6
Kuhajte 20-25 minuta ili dok riža ne omekša. Potkraj kuhanja dodajte pasiranu rajčicu, maslinovo
ulje, posolite i poparite
(Coolinarika)
Nema komentara:
Objavi komentar