Biskvit:
- 2 žumanjka
- 30 g šećera u prahu
- 1 omot vanilin šećera
- 2 bjelanjka
- 30 g šećera
- 60 g glatkog brašna
- 75 ml ruma
- 1 zlica instant kave
- 200 g omekšane mliječne čokolade
- 100 g omekšanog maslaca
- 200 g mliječne čokolade
- 50 g margarina
- 100 g čokolade za kuhanje
- 20 g margarina
- nekoliko čokoladnih zrna kave
1 Kremasto istucite zumanjke sa šećerom u prahu i vanilin šećerom.
2 Od bjelanjaka sa šećerom istucite čvrsti snijeg (zarez nožem mora ostati vidljiv) i pazljivo umiješajte. Preko
toga prosijte brašno i izmiješajte.
3 Smjesu ravnomjerno rasporedite po limu za kolace (30 x 35 cm) koji ste prethodno oblozili masnim papirom.Stavite lim u sredinu zagrijane pecnice.
4 Biskvit odmah iskrenite na papir posut secerom. Masni papir navlazite hladnom vodom i pazljivo ga odvojite. Biskvit prepolovite po sirini.
5 Za kremu dobro izmijesajte rum i instant kavu. Dodajte cokoladu i maslac te sve dobro istucite elektricnim
mikserom (metlicama). Kremu ravnomjerno rasporedite po jednom dijelu biskvita te poklopite s drugim dijelom.Opteretite kuhinjskom daskom i ostavite tri sata na hladnom.
6 Izrezite kolac na kocke. Pritom svaki put noz uranjajte u vrucu vodu i obrisite. Ostavite kocke jedan sat na hladnom.
7 Usitnite mlijecnu cokoladu na kockice te s margarinom uz neprestano mijesanje otopite na vatri. Uz pomoc vilice kocku po kocku umacite u ocaklinu.
8 Tamniju cokoladnu ocaklinu koju ste pripremili na isti nacin ulijte u strcaljku te ukrasite kocke po zelji. Cokoladna zrna odmah nalijepite s malo ocakline. Kocke drzite na hladnom.
Nema komentara:
Objavi komentar