petak, 2. siječnja 2015.

KOCKE OD PIŠKOTA


Tijesto: 

  • 2 žlice meda
  • 10 dag šećera
  • 1 jaje
  • 5 dag margarina
  • 3 žlice mlijeka
  • 35 dag brasna
  • 3 žlice kakaa
  • 1 prašak za pecivo
Krema:
  • 5 dl mlijeka
  • 2 vanilin šećera
  • 2 žlice gustina
  • 5 žlica brašna
  • 25 dag margarina
  • 30 dag šećera u prahu
Glazura:
  • 10 dag čokolade
  • 2 žlice šećera
  • 2 žlice mlijeka
  • 3 kapi ulja
Priprema tijesta: 
Kuhati na pari secer, med, jaje, margarin i mlijeko da se rastope. U vruce umijesati brasno, prasak za pecivo
i kakao, te zamijesiti tijesto. Podijeliti i ispeci 2 kore na preokrenutom limu.
Priprema krema: 
Vanilin secer, gustin i brasno razmutiti u malo mlijeka i ukuhati u ostalom mlijeku, a u ohladeno dodati margarin pjenasto izraden sa secerom u prahu. Po zelji dodati malo ruma ili limunova soka.
Priprema glazura:
Na pari rastopiti cokoladu sa secerom, mlijekom i uljem.
Postupak: 
Poloziti koru na pladanj za posluzivanje i premazati polovicom pripremljene kreme. Na kremu sloziti piskote namocene u rum razrijeden vodom, premazati ih ostatkom kreme i poklopiti drugom korom. Cijeli kolac preliti glazurom od cokolade. 

Nema komentara:

Objavi komentar