Tijesto:
- 2 žlice meda
- 10 dag šećera
- 1 jaje
- 5 dag margarina
- 3 žlice mlijeka
- 35 dag brasna
- 3 žlice kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 5 dl mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 2 žlice gustina
- 5 žlica brašna
- 25 dag margarina
- 30 dag šećera u prahu
- 10 dag čokolade
- 2 žlice šećera
- 2 žlice mlijeka
- 3 kapi ulja
Kuhati na pari secer, med, jaje, margarin i mlijeko da se rastope. U vruce umijesati brasno, prasak za pecivo
i kakao, te zamijesiti tijesto. Podijeliti i ispeci 2 kore na preokrenutom limu.
Priprema krema:
Vanilin secer, gustin i brasno razmutiti u malo mlijeka i ukuhati u ostalom mlijeku, a u ohladeno dodati margarin pjenasto izraden sa secerom u prahu. Po zelji dodati malo ruma ili limunova soka.
Priprema glazura:
Na pari rastopiti cokoladu sa secerom, mlijekom i uljem.
Postupak:
Poloziti koru na pladanj za posluzivanje i premazati polovicom pripremljene kreme. Na kremu sloziti piskote namocene u rum razrijeden vodom, premazati ih ostatkom kreme i poklopiti drugom korom. Cijeli kolac preliti glazurom od cokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar