utorak, 20. siječnja 2015.

Oreo krem torta




Sastojci:
175 g Oreo keksa + par za ukrašavanje
50 g putera
1 kašika mlijeka

700 g kisele pavlake
750 ml slatke pavlake
250 g šećera
2 kesice želatina (2x10 g)

Postupak:
1. Keks samleti i pomiješati sa otopljenim puterom i kašikom mlijeka. Smjesu rasporediti i utapkati na tanjiru na koji ste stavili prsten od kalupa za tortu prečnika 20 cm. Ostaviti u frižideru dok pripremate fil.
2. Pomešati kiselu i neumućenu slatku pavlaku sa šećerom. Ostaviti malo da odstoji, da se kristali šećera otope. Dvije kesice želatina preliti sa 6-7 kašika vode, a kad želatin nabubri ugrijati ga na ringli dok se ne izgube granulice želatina. Umiješati u fil pa sipati preko kore. Staviti u frižider na minimum 4-5 sati.
3. Ukrasiti polovinama keksa uronjenim u fil, poželjno pre nego što se fil stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar