Sastojci:
- 1 kutija mjesavine za Cokoladni kolac
- 100 ml mlijeka
- 3 jaja
- 150 g maslaca Hi margarina
- 2 zlice skuhane, jake kave
- 350 g marelica
- 6 listica bijele zelatine u listicima
- 3 jaja
- 100 g secera
- 100 ml mlijeka
- 500 ml slatkog vrhnja
- 1 omot(oko 18 g) instant cappuccina ili praska za ledenu kavu
- 50 g prosarane svijetlotamne cokolade
- malo kakaa.
1- Biskvit: Prema uputama na kutiji pripremite tijesto za cokoladni kolac, ali dodajte 2 zlice prethodno skuhane, jake kave. Ulijte u kalup za kolace (promjera 26 cm, namastenog dna, oblozen masnim papirom). Stavite na srednju resetku u pecnicu.
2- Ispeceni biskvit izvadite iz kalupa i ostavite na resetki za kolace da se ohladi. Nakon toga stavite biskvit na pladanj za tortu i uokolo postavite obruc za tortu.
3-Nadjev: Operite, osusite, prepolovite i ocistite marelice. Rasporedite ih po torti sa zaobljenim dijelom prema gore. Omeksajte zelatinu. Pomijesajte jaja sa secerom i mlijekom i zagrijte u vodenoj kupelji. Pritom smjesu stalno pri srednjoj brzini mijesajte elektricnim mikserom.
4- Kad smjesa postane gusta i kremasta, lagano ocijedite zelatinu i uz mijesanje je rastopite u vrucoj smjesi od jaja. Ostavite da se ohladi te redovito promijesajte.
5- Od vrhnja istucite cvrsti slag i umijesajte ga u ohladenu kremu. Odvojite dvije trecine kreme i pomijesajte s praskom za cappuccino ili ledenu kavu. Polovicu tamne kreme rasporedite po marelicama i poravnajte.
6-Pet zlica svijetle kreme sacuvajte, a ostatak premazite preko tamne. Ostatak tamne kreme premazite po tome.
7-Sacuvanu svijetlu kremu uz pomoc zlicice razmazite u obliku valova po povrsini torte, ostavljajuci 1 cm od ruba. Tortu ostavite 2-3 sata da se hladi.
8- Prije posluzivanja skinite obruc za tortu. Cokoladu ribezom naribajte po povrsini torte i pospite s malo kakaa.
Nema komentara:
Objavi komentar